Just nu bor jag i resultatet av mitt projekt - husvagnsprojektet!

Förr-förra julens ide och förra sommarens projekt och mycket jobb, med hjälp från flera... Men det är glömt nu, se resultatet och vilken härlig vår jag kan uppleva!


Lymfkörtel-massage nästa!

Igår gick jag på kinesisk traditionell lymfkörtelmassage, rygg och ben. Ont idag, men det var skönt och kändes nyttigt att få lite extra cirkulation på lymfan!

Surfade lite på nätet om det sedan, och tydligen är djupandning också bra för att få fart på den.

Ska dit idag igen och kommer försöka gå någon gång per vecka eller varannan när jag hinner. Vad jag läste så verkar det iallafall inte vara skadligt och t.ex ödem-patienter kan använda det för att hjälpa lymfsystemet att tömma vävnaderna på vätskan som ligger kvar i för stor mängd, mellan kapillärerna och lymfkapillärerna.

Favoritplats och favoritprodukt?



Här ser ni en fin mix av mitt jobb och min fritid. Nere till höger står en pneumatisk ovanjordsrigg och använder pneumatiska borrverktyg och borrkronor. Redo att borra sönder och bygga upp nya fabriker mitt på min stig där jag sprungit på mornarna. (Stigen till vänster upp för backen)

Människor som tänkte som jag och vandrade


Pratade lite med de här herrarna innan jag fortsatte vidare. Om vad? Var jag kom ifrån, var jag bodde och var de bodde och om jag skulle ut och "liuliu" typ "ströva omkring"



Insamling av hö höll den här killen på med. Mycket torrt gräs nu.


Väl uppe på toppen mötte jag den här vakten. Han sa åt mig att gå ner, jag fick inte vandra i bergen förrän gräset hade växt 1 dm pga av brandrisken, ifall att jag skulle röka och slänga min cigarettfimp på marken och starta en brand. Han var där mellan 8 och 5, så jag får återkomma på morgonen eller kvällen om jag vill vandra. (Det sa han såklart inte, det är min plan)



Den här mindre roliga synen möttes jag med av, mina stigar, mina berg och utflyktsmål ska förvandlas till industriområde. Min stig avbryts av ett anläggningsområde.

Söndagslunchen



istället för att bära vattenflaskor bär jag numera gurka! 2 st stora fräscha gurkor, perfekt förpackat vatten! Och gott! (man lessnar på vattensmak till sist om man dricker mycket)



idag är det vilodag för mig, alltså från löpningen. jag var på kontoret imorse ett par timmar, sedan sov jag lite efter en sen extrafrukost vid elva. solen väckte mig och värmde lite väl mycket, så jag ville ut! svårt att vara vilande löpare en söndag med strålande sol och berg så nära inpå.


jag kompromissade och tog en ryggsäck och kameran, en taxi fick skjutsa mig de första 3-4 km som är transport och när man går blir de ganska tråkiga.



ser ni körsbärsträden som en rosa och en vit fläck i det annars brungula?

Erik, nu är du anmäld!

Våren är här, det spritter i benen! Vem vill inte ut och springa 5 mil på Lidingö? Mat och dryck längs vägen!



Om ca 2,5 veckor så står jag och Erik på startlinjen för vår längsta tävling nånsin!

Våren i Beijing

Erik, bild på tvären men går väl ändå att se att våren har kommit till Beijing. Träden har gått från brunt till grönt under veckan och överallt finns fina rosa blommande träd.
-
-
Lastbil, dieseldriven motor, majkorn och ut kommer sött majsgodis. Smakar faktiskt gott. En stor påse som räcker till en hel långfilm kostar 3 sek.
-

Snabbt på räls

Erik, att resa i Kina är enkelt och modernt. Här bild från Shanghais nya Tåg-terminal Hongqiao i direkt anslutning till flygplatsen. Den är gigantisk och superfin. Tågen är av typ höghastighetståg (350km/h).
-
-

Svensk Public Service vs Kinesisk Censur

Erik, sitter och lyssnar på radion-P1 Gomorron Världen. Grymt bra sämhällsprogramm som allt annat på SR finns tillängligt som nedladdningsbara Podcasts i iTunes...suveränt.
Programmet handlar om svenka statliga public service vara-eller-inte-vara. Lustigt kontrast mot Kina. Låt och tittade på CNN från hotellet i Shanghai häromdagen och när de bytte till inslag om kinesiks konstnär som i dagarna häktades bröts sändningen och bilden blev svart (se bild nedan). Efter 2-3 min var bilden tillbaka och inslag som visades då var helt harmlöst för Kinas en-parti-välde. Slutsats, Kina ÄR censurerat och pressen här är INTE fri.

Söndagsmorgon - sol och lagom vind så man ser långt!



Åh, jag blir så sugen på att cykla dit och klättra upp på toppen och se Xuanhua från en annan vinkel!
Erik, du måste måste komma i helgen!

Idag blir det värmebehandlings-jobb fast det är söndag och därefter en bergsvandring med Leif och Tommy, med lite picknick i ryggsäcken. Också helt ok söndagsaktivitet, ska bli kul!


En kollega fick foten påkörd



Trafiken är farlig, trots små hastigheter om man inte sitter i en bil själv. Han satt på en moppe, som i trängsel blev påkörd så den välte och sedan foten överkörd och 3 sprickor i benet.  Vi var och hälsade på på sjukhuset med lite blommor i veckan.

Jag och Erik tar det alltid lugnt i trafiken och åker ju taxi mest, eller går. Och cyklar gör vi inte i stan utan på landsvägarna som tur är.

Äntligen lördag!

1. Långpass med grabbarna Wu, Zhao, Shan, Ban Xi och en tjej jag inte vet namnet på. 30 km, 3 timmar, mkt prat för att få tiden att gå!


Vi sprang hela vägen till kolkraftverket, det statliga Hebei El Company. Vacker utsikt idag, verkligen ;)

Rundan var en ny, mestadels gick den på en rak E4 som snart öppnas för biltrafik. Alla (utom jag) tyckte det var perfekt att springa på, som en flygplats sa de entusiastisk. Jag höll med om känslan, som att springa på ett flygfält, i 1,5 timme rakt fram.

2. Frukost, diska disk...

 och sovpaus...

3. Laga grejer i hotellrummet, garderobstången, spegeln har pajat för längesen. Nu är det dags, samt att städa undan vinterkläderna! Nästa vecka - ca 25-28 grader och sol!!

4. Laga lunch och svensk radio.

5. Cykeltur med ljudbok. I sandstorm - inte så mysigt.



6. 100 minuters massage tillsammans med Tommy & Leif.

7. Middag med dem.

Såhär bra kan en lördag vara, det som saknas är Erik bara! Han är kvar i Beijing i helgen.


Eriks och mina nycklar, fick nyckelringarna av en kollega i present. Söta va?


Nej, det kommer inget tåg...



Här var vägen översvämmad, ni ser hur det lutar ner mot undergången vid järnvägen.
Så jag och Erik hade inget val, vi tänkte vi klättrar över dubbelspåren.
Vi sa bergsäkert - klart det inte kommer några tåg här.
Minuten efteråt så kommer ett godståg från vänster - och nästa minut - ett passagerartåg från höger...


Mountainbike - Äntligen inköpt!

Jag kan inte förstå att jag väntat så länge med att köpa cykel när jag trampade iväg från affären. Fina cyklar med aluminiumram och shimano-växlar... Mellan 1200 och 1500 SEK köpte vi dem för.

Det var så kul, kändes så fritt och lätt och man kom så långt utan ansträngning helt plötsligt! Bara för att testa dem cyklade vi från affären samma runda vi sprang dagen innan, ca 36 km.


Vi hittade så många småstigar som ledde fram till höga berg, men hade inte tid att cykla ända fram. Nästa helg blir det att utforska stigarna och bestiga branta bergsidor. Söderut är bergen mycket brantare än norrut, men eftersom det är ca 15-20 km dit, jämför mot 4 km till norra bergen, så har jag inte varit dit.



Det fanns många olika cyklar från ett par hundralappar upp till 10 000 för dyraste triathlon-cykeln.

middag med grabbarna - erik är höjdpunkten ikväll

Erik har inte varit här sen i julas och de har väntat länge... erik har med saknat hem! så de blev baiju och öl och god mat.


sett längs vägen...barnsoldater och pengar till salu


ä

Koppning - sags vara bra for lymfkortlarna

Alternativ lakemedelskonst ar vanligt och har starka traditioner i Kina, en av alla vanligt forekommande och anvanda metoder ar koppning. Manga kineser koppar sig regelbundet och for en vasterlanning ser det ut som det fatt rejalt med spo, men enligt tradition ska det vara bra for lymfkortlarna!?

Tur da att vi blev erbjudna gratis koppning efter varan massage som vi tog efter langpasset. Det var bara jag som ville prova, har aldrig gjort det forr och nar det var gratis passade jag pa.

Har varmer hon upp luften i kopparna, som ar som sma senapsburkar i glas

16 koppar faste hon pa rygg, axlar, overarmar

Sen fick jag vila med kopparna pa 10min innan de togs bort



Efterat sag jag ut som en golfboll, lite om men det gjorde aldrig ont. Tydligen bildas djupa blamarken som sitter i 2-3 veckor och kan omma lite de forsta dagarna.

 

 


Langrunda inte jobbigt utan en uppleveles

Sondag 3 april och stralande sol, 15 grader varmt och vi var ute pa langpass. Malsattning 36km. Det kan kannas mentalt jobbigt att ge sig ut pa, lite som att fa en lastbil att baxa framfor sig...men i lugnt tempo kan det vara superskont och ge harligt dags utflykt.


Fordel nar man springer langt ar att man far se mycket, har rastplas for lastbilsgubbarna. Man kan se att manga lever harda och slitsamma liv. Men nyfiktan och glada ar de anda.


Woow, halvvags (18K) och mycket energi kvar. Bergen och sol ger kraft och vi kanner oss pigga och glada


Picknick vid sjon, medhavd matsack och filt...

Lina kande sig pigg och hurtig...



..men jag var trott, 3 dagars intensiv traning borjar ta ut sin ratt och jag slockande i solen

Tillbaka pa vagen och genom sma byar...

Gissar att pa somligt platser var vi de forsta utlanningar att satta sin fot. Mer leende manniskor som ropoar "Hhelloo" och skrockar nar vi springer forbi...har leende pa lapparna nar vi springer

Varen kommer och de ar ute och jobbar pa akrarna, handdragna reskap dominerar fortfarande pa akrarna


B Hagstromer i Beijing

Erik: Forra veckan var Bjorn pa konferens i Beijing och vi hann traffas under helgen, lordag och sondag. Det var jatteroligt att traffas och prata ifatt vad som pagar. Det blev mycket mat saklart, men vadret var kanon sa aven nagra kaffe och ol pa stans uteserveringar. Bra helg och kul att ha Bjorn pa besok!




Running och skavsar

Erik: Att distans loptraning ger skavsar visste jag sedan jag borjade trana till maraton for tva ar sedan. Forst utsatta plats var insida & armar brostvartor - losning tight troja. (undvik lost sittande trojor och linnen). Andra kansliga plats var insida lar - losning tighta lopbyxor (undvik lost sittande byxor och shorts, speciellt de med sommar langs insida lar).

Med tights fran topp till ta trodde jag att jag skyddat mig, men igar nya skavsar. Denna gang av tvattlapparna i trojan - klipp bort innan anvandning. A sa idag nytt langpass och i duschen efterat sved det till i skrevet...skavsar av bomullskalsonger Y-front - fran o med nu portforbjudna hos mig.

Tips for lopare som satsar pa lite langre disanser - Kort tighta klader i funktionsmaterial fran topp till ta, och slarva inte med innsersta lagret...och kasta bort Y-frontskallingarna, kan svida for den snala men de ar ju dessutom fula!

Skavsar midjan av tvattrad - behovs de overhuvudtaget?


Hardtranining infor Gtb-varvet

Lordag 2 april, Xuanghua: Langhelg i Kina och jag (erik) ar hos Lina Fre-Tis. Lina har forberett intensivt traningsschema, dags att spurta infor Goteborgsvarvet:
-Fre, 10K tempostegring lopband + mata troskelhastighet
-Lor, 16,5K tempo bergslopning 250m hojdstegring
-Son, 37K lattlopning distans
-Man, fm 20K distans latt/aterhamtning, em OLGOR 

OLGOR ar nytt begrepp for mig fran och med denna helg. Det innbebar 2 intervaller pa given distans enl 2x400m+2x300m+2x200m,+2x100m. Ett intervall kors stax over troskelfart (17km/h i mitt fall) och ett intervall under troskelfart (15kmh i mitt fall)...kommer bli sjukt jobbigt och ska ta 2 dagars helvila efter det. 

Igar lordag korde vi ialf 16.5K distans tempo bergslopning och det var jatteharligt men grymt jobbigt. Var lange sen jag korde bergslopning och idag sondag ar jag sur i vaderna. 

Passerar langs rutten stenbrott och igar sprangdes det, flera kraftiga smallar som ekade mellan bergssidorna. Det gar at mycket sten/makadam/betong till Kinas nya infrastruktur och landskapet forandras sakta. (see dammoln bakom lina efter en small)
 


Finbesök i Xuanhua - och även snöoväder



Hade hoppats på en solig långhelg, vi är nämligen lediga måndag och tisdag så erik kom fredag eftermiddag och stannar hela helgen. Men så kom snöslask och kyla, vi har verkligen aprilväder, det växlar kraftigt!

Vi har gått på stan idag, kollat på cyklar (mountainbikar), ätit dumplings, köpt mp3-hörlurar och andra smågrejer sedan kaffe och 3 wienerbröd på var på KFC... Sen hem och sova middag, jag har inte kunnat sova pga tidsomställningen. 4 dagar efter hemkomst är alltid värst för mig, då är jag klarvaken mellan 12 på natten och 4 på morgonen...



Så mkt cyklar på stan idag! Elcyklar och annat också. Med stickade sadlar och värmehandskar fastmonterade.

Coach-samtal i portugal - PT Magnus Hagström

Har varit och inhandlat en pilatesboll. Om man ska bli duktig löpare så måste man göra annat än att springa också. Efter att gått genom lite om min bakgrund, mina mål, mitt träningsschema och vilka tillgängliga verktyg jag har så var bl.a en addering en pilatesboll för att träna lite mer styrka och stabilitet! Balans balans balans... Prova sitt på knä på en sån här - inte lätt!!



Jag var med på ett tränignspass, puls workshop med Magnus och fick stort förtroende för hans kunskap och coachningsförmåga. Bokade in en timmes personligt samtal vilket fanns möjlighet under training camp. Helt klart värt pengarna och nu sitter nya anteckningar uppe på väggen och även nya inslag i mitt träningschema!

Annan rolig grej, när jag på tisdagen kollade på morgonsoffan SVT play, då var han och Moa Herngren där och snackade löpning!



www.performancebyhagstrom.se eller www.pscoaching.se

Löpträning med nya mål!

Har nu kommittat till mina höga mål på nya rekord inför årets lopp... Kommer bli mer inlägg om detta framöver, när jag vågar gå ut med dem officiellt också... ;)



Men tillräckligt för att glatt gå ut kl 05.30 och köra ett morgonpass på 12 km i 5"30 fart. Och på kvällen köra snabbare kvalitetspass.

Nu när Erik kommer i helgen blir det nog mycket löpning kan jag tänka mig, han är taggad också!

När vi inte tränade i Portugal...

Det blev vissa dagar så mkt som 6 timmars intensiv träning per dag! Men varannan dag slappade jag lite me och njöt av utsikten när andra tränar.


Påsk-liknande dekorationer



Jag blir å sakna våren och påsken i Sverige när jag ser pynt som det här... Färgglatt och påskharar! (Fast egentligen är det nog kaniner enligt kaninens år)

RSS 2.0