Back to Chongli to skiing! Och det är -22 C och blåser...

Men vi hade rätt bra kläder, bara fingertopparna frös lite grann, men vi skyddade ansiktet ordentligt.
cl

Lunch och sovpaus i solen... Skidåkning gör en trött och hungrig


Masken "Kroken" eller Southpark-Oh my god they killed Kenny????


Mat-modeller!!

På nya-hotpot-favorithaket så fick vi ställa upp som modeller för en bild som ska tryckas upp och hängas på väggen - vad är bättre än två nöjda utlänningar?? Det bästa var att de använda mobil-kamera... kvaliteten på fotot blir väl sådär, men de är ju innehållet som räknas!!


Som tack fick vi två jul-äpplen.

Julaftons-schemat, punkt 3: Glögg-fika

Det här var trevligt, men innehåller så mycket kulturkrockar att nu i efterhand kan jag småskratta åt det, nästa vecka kanske skratta ordentligt... men oj oj, kommunikation, vanor, traditioner och förväntningar! Där kan mkt gå snett, och en hungrig Erik som väntat två timmar på mat, som får snittar och sedan gäster som har superfina presenter och förväntar sig mat och storstilat firande får dela på samma små snittar som hungriga Erik behöver få i sig... Som tur var är detta min löparvän Zhao och Eriks tvillingsjäl Li, och vi kunde skratta lite åt det och de var artiga och sa att de var mätta :)

Men som sagt, Erik som är en bättre text-bloggare kan nog fylla i med sin syn på glöggfikat...


Julaftons-schemat, punkt 4: Kyrkobesök

Vi har konstaterat att Erik är en text-bloggare och jag är en bild-bloggare! Så här kommer bilderna och jag hoppas Erik så småningom kan fylla i texten. Vi behövde iallafall komma ut och gick till kyrkan där det var fullt med folk och predikan. Kanske någon som är förvånad att vi gick till kyrkan, eftersom både jag och Erik inte är religiösa när vi är i Sverige... men visst är den fin nedan???


Tagkaos utan kaffe och bulle...

Sitter och vantar pa vanner hos Lina som ska komma forbi pa glogg, streamer SVT Rapport i bakgrunden och ser upprorda tagresenarer pa Stockholm tagcentral. Sa annu en vinter med tagstrul i Sverige!

Laste att SJ kan garantera 70% forsening over julen, 70%!!! Vem valjer taget med sadana prognoser att komma fram i tid under julen.

En sur dam utryckte sig: inte far man nagot kaffe, och far man nagot att stoppa i munnen.Hur kan SJ och de som driver centralen INTE servera gratis kaffe och bullar nar de bjuder pa sant strul. Sa enkelt och liten kostnad.

Sa nasta ar far alla bosatt i Sverige atminstone hoppas att SJs laxa blir att servera kaffe och bullar till upprorda resenarer.


Tuff start pa vag till Lina...

Fredag 24 Dec, julafton och har vanlig arbetsdag. Hade tagit en dags semester for att hinna upp till Lina i tid och fa en extra lang helg. Tog tunnelbanan for att mota chaufforen...men shit vad folk det var pa tunnelbanan. Tank att de miljoner trangs pa tunnelbanan sa har varje dag...och dessutom har manga en till tva timmar till jobbet. Bortskamd jag ar som har 5 min gangvag till jobbet.


Tjuvstart Wien...

Jag och Henrik at julmiddag ihop i Shanghai under veckan. Tysk restaurang med hembrygd mork weissbier, schweinhaxe och saurkraut...blir inte godare an sa, och sa matta vi blev. Ser fram emot resan till Wien sa mycket.


Finaste julkortet fran de som inte firar jul...

Sa har fint julkort fick jag fran vart team i Japan...handmalat akvarell med glitter i vagorna. Fint! Och de firar inte ens jul i Japan.


Julaftons-schemat, punkt 1: Frukost & nyheter

På tu man hand, en mysig frukost med polarbröd, kaviar, apelsin, gulost och mögelost, julmust...
Erik handlade lite svenskt och tog med hit.


Idag har jag gjort en inbjudan till honom med lite olika aktiviteter, innehåller mat, motion, kyrka (!) och middag och gå på stan, julafton i kina är rea och öppet-sent dag.

Julaftons-schemat, punkt 2: Joggingtur, långpass :)


Familj & vänner - vi saknar er!


Min svenska kollega åker hem för julen!

Igår kväll efter jobbet gick jag och Tommy ut och åt lite hotpot och drack vin. Det var hans sista dag innan han ska flyga hem för att fira jul. Att stanna här känns lite konstigt de gånger man blir påmind om att det är jul, men oftast så känns det inte som det och därför rätt ok. Jag och Erik har en egen detaljerad plan för de tre dagarna, 24, 25 och 26 Dec. Bland annat glögg, löpning, middag, film, skidåkning, mörk öl och vara hemma och mysa.


Låter er se vår nyttiga lunch i söndags.

Efter en milsrunda löpning dagen efter en skiddag - då är man sugen på kaffe och bullar. Och det finns mkt olika sådana att välja på! Förutom dessa, även vit choklad stod på menyn.


Koseligt som man säger i Norge...

Nu har de dekorerat träden längs gatorna och på vår gård där jag bor. Det blir så här mysigt...//erik
-

Present från Thailand...

Minns att jag skrev att jag fick present från företaget i Thailande...fina guld-dekorerade skålar med porträtt av deras kung och drottning.
-
-
Under mitt besök till Thailand åkte jag även på en riktigt "res-mage". Hotellet saknade råd och hjälp, som tur kunde en kollega bjuda bot. Fick två små söta förpackningar med kinesisk "dunder-medicin".
-
Rådet var "ta två stycken ikväll så mår du bra imorn". Ok och god natt sa jag. Men när var tillbaka på rummet och öppnade förpackningen blev jag fundersam...menade han två små runda piller...eller två tuber med piller?
-
Det var sent och jag ville bara komma i säng och sova så jag hade två alternativ:
1) Ta två små runda piller med worst case scenario att inte få någon effekt...
2) Ta två tuber med piller och worst case scenario förstoppning en månad...
-
Blev rådvill och vände istället ut och in på min reseväska och hittade två tabletter från Sverige...det funkade! Nästa gång vet jag nu ialf att det är två hela tuber som gäller. Får se om jag nånsin provar. Senast jag provade kinesisk medicin blev jag frisk på en natt, så nog tror jag det funkar.
-

Med trasiga fötter mot ett helt hjärta...

...stulen boktitel men ändå passande för mina ständigt såriga fötter. De gör ett gott jobb och kämpar hårt med mig mot mina löpar-mål och som bok-titeln säger; långsiktigt mot ett helt hjärta.
-
Temat är återkommande, en nagel växer ut, jag springer långpass, nageln blir blå och faller så småningom bort, nageln växer sen ut igen och cirkeln sluts. Nu senast kan jag addera nasty skavsår efter skidåkningen.
-
-

The best a man can get...

Julkänslorna är lika långt bort som Sverige. Även om julen här är en kommersiell högtid så känner jag inte julkänslor. Trots det så önskar sig mina omtänksamma föräldrar en julklapps-lista.
-
När kylan i Beijing kryper på vad kan väl då vara bättra att få, än ett par hemma-stickade RAGGSOCKAR.
-
Föräldrar notera: Raggsockar, sportunderställ från Craft är det enda jag behöver till jul. Längtar tills vi träffas i Wien om en dryg vecka. //erik
-

Tokyo: better late than sorry

Har redan bloggat om mitt första besök till Tokyo men hade få bilder till hands då. Så här kommer några bilder från den resan. //erik
-
Välkommen till Japan sa hotellet. Utöver hämtning med stor svart sedan från flygplats fick jag presenter på sängen; solfjäder och sake.
-
Gnistrande skyskrapor, figurklippta träd...Tokyo kändes som en "riktig" världsmetrolop
-
Världens största tunnelbane-system? Kanske! Definitivt det största jag upplevt...typ 30-40 linjer!!!
-
Manga-kultur at its best (...or weirdest). Ett helt våningsplan in en av shoppinggalleriorna var fyllt med mjukporriga dockor. Det var uteslutande killar 15-30 års åldern och handlade! Till dockorna fanns även separata kläder, accessoarer typ väskor, peruker, osv

Ny DVD men kan inte se ändå...

Sen jag skaffade apple-dator har TVn helt tappat betydelse. Bättre skärm än apples finns inte...bättre prylar än apples finns inte. Yes, jag är apple-frälst. Trots det så valde jag ändå att köpa ny DVD när den gamla gick sönder.
-
Valet föll på en Hyundai. Väljer gärna skare där jag har goda referenser och just Hyundai kan Lina ge de bästa av referenser (ref. till hennes älskade Accent).
-
Men, jag blev förvånad när jag packade upp den och den var prydd med små söta hundvalpar. O de är inte påklistarade utan tryckta på burken så jag får leve med de söta små där de är.
-
Synd nu bara att jag inte lyckas lista ut bland de kinesiska menyerna på TVn hur jag får bild! //erik
-

Afterski i Xuanhua



Två timmars bilresa hem, sedan in på en resaturang och beställa in tre typer av jiaozi och lite smårätter, men framförallt 5 öl som Erik lovade att dricka upp, men som vi fick hjälpa honom med. Wang är buddhist och dricker inte, dessutom kör han ju bil så det är ju bra en kombination.



Vi var så skönt trötta efter den här dagen...


Afterski i Xuanhua



Två timmars bilresa hem, sedan in på en resaturang och beställa in tre typer av jiaozi och lite smårätter, men framförallt 5 öl som Erik lovade att dricka upp, men som vi fick hjälpa honom med. Wang är buddhist och dricker inte, dessutom kör han ju bil så det är ju bra en kombination.



Vi var så skönt trötta efter den här dagen...


Skidlunch = pasta och köttfärssås på beijingvis



Energi är viktigt, vi hann med förmiddagskaffe, riktig lunch i solen och även en eftermiddagskaffe med en chokladkaka till.




Wanlong skiresort-lördagsutflykt

7.15 åkte vi hemifrån-exakt 2.5 timmar senare stod vi i liften med skidorna på! Härlig solig dag, några minusgrader och inga liftköer alls...


Wanlong skiresort-lördagsutflykt



7.15 åkte vi hemifrån-exakt 2.5 timmar senare stod vi i liften med skidorna på! Härlig solig dag, några minusgrader och inga liftköer alls...


Beslutsamhet på morgonen

Imorse klockan 06.00 tittade jag ut och hoppades att det skulle vara lite varmare än -24 och det var bara 11 minusgrader. Inte en människa. Jag tänkte på min vän Zhao som har åkt till Hainan, ungefär som Sicilien i värme, och ska springa maraton på lördag. Jag föredrar ändå att springa i kyla än i värme och gav mig till sist ut.



Men framåt 7 var frukoststånden på plats och himlen lite ljusare. Det var riktigt skönt att komma ut och springa, framförallt frukosten och kaffet efteråt inne i värmen.

Årets utmaning - dansshow 21 januari

Har precis fått länken till dansen jag ska lära mig nu på 5 veckor... Svårare än förra året, mkt snabbare takt i musiken! Sitter och tittar om och om igen. Försöker se något mönster, någon upprepning som kanske kan ge lite hopp?


http://v.youku.com/v_show/id_xMjI1MjExMDAw.html
Titta själva och försök! (Jag har inte dansat i hela mitt liv, förutom förra årets show)

Nordpolen marathon - Nej tack Erik...

Erik sitter ibland i soffan och myser och läser outoor magazin och får för sig att det vore jättehäftigt att åka till nordpolen och springa arctic marathon i -40 grader. Efter morgonens promenad till jobbet i -20 och blåst och tjock dunjacka så är jag övertygad om att det inte är en bra idé.
 

Pizza och rödvin med svenskt sällskap,

och till efterrätt hemma vid datorn, hjortronsylt, havregryn och mjölk!


och julmusik och julpynt och luciatåg på morgonsoffan på tv imorse...

Och minus 24 grader ute, så kallt att man måste stanna inne och ta taxi överallt...

kall morgon, -16 grader och mörkt. ingen löptur idag.


Öl från rör från ölfabrik och hejdå-middag...


Idag är det avslutnignsmiddag för en kollega. od mat och öl och trevliga samtal, men tyvärr den sista framöver. Men dock ska vi dit på juldagen och äta dumplings (erik, så du vet...)

i
ja, för vi kommer tyvärr inte fira jul hemma i år, vi kommer inte fira mkt jul alls faktiskt. Vi jobbar på och tar några dagars ledigt på nyår istället.



Kommer sakna min vän från hr som gett mig så många ovärderliga råd i kinesisk kultur och sagt sanningen (eller fakta i den värld vi lever i) och som är otroligt duktig på att handskas med människor i alla sitatuioner.

Glömde visa min frankfurt-flygplats-lunch...

Mat är verkligen intressant och även olika människor och jag gillar att resa mest av den anledning, så jag tyckte det var hur spännande som helst när jag blev tvungen att byta flyg i frankfurt! Tyskland, mm korv och öl är väl det dom flesta tänker på?? iallafall jag, så det blev en mixed tallrik med olika korvar, surkål och potatismos och en stor stark.


Och min kära ipad som jag här läser olika magasin på.

Bilresa hem till xuanhua


Exakt två timmar tog det idag, mr wang hämtade mig utanför eriks hus och trafiken flöt på. Vi hade en trevlig resa, jag åt min macklunch, läste två artiklar och satt och skrev på ett litet föredrag. Min ipad gör mig så effektiv!



Sedan satt vi och småpratade lite om det ena och det andra. Jag frågade om han kunde åka skidor ("hua xue"), och hans svarade "klart jag kan". Jag undrade om han kunde utför eller längd, då blev han förvånad. Han hade svarat på om han kunde kemi (också "hua xue" men annat tonfall). Jag gapskrattade, numera när jag pratar relativt flytande så märks mina fel mindre men fel blir det, men numera är det svårare att upptäcka dem.

Sedan satte han på en skiva med europop, riktig disko-musik på kinesiska/engelska och sista halvtimmen flöt på snabbt.

Återhämtningsjogging i Beijing


Jag vet nu varför man inte ska riskera att gå på A-brunnar.


Vi tog många stopp längs joggingturen för att fota... Idag är det soligt & några minusgrader, vi har ingen snö ännu.



Varje korsning blev det också stanna och vila.


Och beundra kinesiska lyktor, den här restaurangen såg mysig ut.



Tomter-pyntning på ett annat ställe... Ni kan tänka er att det inte blev så många kilometer i det här tempot, men vi hade trevligt iallafall och var ute en timme och avslutade med att äta lunch i en soffa på en fin restauaran... Och nu en espresso hemma framför datorn.


Bra jobbat!!! 5.4 km på 1 timme... ;)

Snart firar vi 6 år... Nästa fredag!

F

Vardag hos Erik

Har inte blogga på flera månader då jag har rest mycket och tyckt att allt ändå är så "vanligt" här numera i Kina. Men fick höra från nära familj att det saknas och såklart vi ska fortsätta uppdatera er på vad vi gör då!

Idag är det iallafall bara en skön vanlig lördagmorgon hemma i Eriks lägenhet, äter svensk frukost och planering av nästa års spring-mål. Fick reda på att vi har platser till Göteborgsvarvet den 21 Maj-kul!

Lidingöloppet 2011

Söndag 5 Dec, Erik:
Nya mål ger drivkraft och motivation, men också nödvändigt press och lite tvång när det ibland behövs. Nästa år 2011 har jag anmält båda mig och Lina till Lidingöloppet. Det betyder att vi kommer till sverige och stockholm 24 Sept 2011. Vänner och familj, planera in att vara där just då!
-
Igår och idag två inspirerade löp pass, 7K intervall tempo och 11K ny std-fart 05:20 min/km. Känns bra och under Dec dags att köra 10K på 45 min. Nästa etappmål 10K 42:30 och tills Juli 10K 40min...måltid Lidingöloppet är lite hemligt tills vidare.
-
Rekommendation till er som vill komma igång är att läsa och titta på allt ni kommer över om löpning, rek Runners World med bla intervjuer duktiga löpare och träningstips.
-

Thailand

Söndag 5 Dec, Erik:
Landade kraftigt försenad tidigt lördag morgon efter en veckas jobb i Thailand, Bangkok. Som för det mesta hanns det med mycket mer än jobb; bröllop (1a bild nedan) till en thai-kollega, båt-tur, teater och elefant-spaning. Maten var fantastisk, vädret behaglig varmt och maten god.
Idag söndag fyller deras kung 82 år och festförberedelser gjordes runt Bangkoks gator. Extra belysning och fotografier monterades upp, militärfordon stationerades ut och våra kollegor gick förväntansfyllda och väntade på helgens firande. Deras kung saknar, liksom vår, all politisk makt. Men till skillnad från vår tycks alla thailändare hysa en enorm och djup respekt för deras kung och drottning.
Innan jag for fick jag en present av våra kollegor, två små handmålade porlins-föremål med kunga-portättet på. De är jättefina och de står i mitt fönster här i Beijing.

RSS 2.0