stromavbrott

sondag kvall efter spinning ringer mobilen - det ar Andie som har fatt besked att vi har stromavbrott imorgon mondag 8.30-14.30. Det finns inte mkt att gora - det blir jobbdag pa lordag istallet och mandag blir ledig. Forskjutet en dag. Enda helgen pa lange jag och Erik inte ses och jag ar forkyld. Sa min langhelg kan varken utnyttjas till att umgas med Erik eller sticka ut och trana. Det blev en mix, vara hemma inne och jobba med saker jag kan gora utan att vara pa plats, samt varva med promenader, kaffebryggning och boklasning. Helt OK trots allt, har ett otroligt lugn i kroppen nu och snuvan troligtvis borta imorgon eller onsdag senast!

Japan nagra sista bilder

Erik: O sa tva sista bilderna fran Japan som av en mer traditionell bild. Det ar bergigt och med Shinkansen akte vi fran kust till kust, bekvamt och snabb...och punktligt som ryktet sager. Det ar fina landskap! 
-
-
Och sa traditioner. Tyvarr fick jag ingen bild pa nagon i Kimono men vi sag manga kla sig i det. Just denna helg var en sadan helg da man enligt tradition ska bara Kimono (idag mandag som ar helgdag i Japan). Bade man och kvinnor bar det och de andvander det nagra ganger per ar. Det ar urtjusigt! 

Japan Home of Nintendo

Erik: Manga, Nintendo, Sega, mm. Det finns jattemanga butiker som saljer leksaker, men det ar inte barn som handlar, eller vuxna som handlar at barn. Det ar ungdomar och vuxna som handlar at sig sjalva. Ta bara gubbarna i andra bilden, de kostar nagra hundralappar styck och det ar samla-serier, de finns i hur manga versioner som helst. 
-
-

Japan Tokyo

Erik:Tokyo over helgen och blev en riktigt turistlordag da vi hann med Akihabara (elektronikdistrikt), Ginza (high-end shopping), Shibyua (tank New York och Times Square), Ueno (Sportmarknad), Tokyo Tower. Spackat men hela tiden roligt.
-
Jag har varit i manga stora stader men ingen ar som Tokyo. Har ar staden tatare och intensivare an nagon annanstand, samtidigt modernt och spannande. Intrycken ar manga och manga ganger nya, det kanns som om man slappt los kreativiteten och latit folk sjalva bygga sina stadsdelar. Det ar lite som ett lego dar bita lagts till bit, det ar inte alltid samma form eller farg pa bitarna men helheten blir nagot nytt och tilltalande.
-
Fasader ar bra reklamplats och overrallt ar fasaderna tackta med reklam. 
-
Tokyo skiljer sig mot ex Beijing eller Shanghai dar manga gator ar breda och trafikerade. I Tokyo myllrar det av sma sprang, fulla av aktivitet, butiker, restauranger. Sen gar allt pa hojden, en butik ser kanske liten ut utifran med bara en dorr och fonster i bredd, men sen har man 4-5-6-osv vaningar. 
-
-
Tokyo Tower, byggnaden med guldiga spermien pa taket ar bryggeriet Asahis huvudkontor.
-
Kvallen avslutade vid pa en liten grill som serverade grillad kyckling och gronsaker. 
-
 

Japan Kanazawa

 
Erik: Veckan som gick var jag i Japan for moten med tva kunder. Vi borjade hos maskin-byggaren Komastu i Kanazawa, en historisk stad i Japan med. Mycket for mig nar jag besoker Japan handlar om mat som ar helt enastaende. Ingredienserna ar sa farska man kan tanka sig och det lagger sin sjal i tillagningen. 
-
Har snabb lunch pa ett tempura och nudel restaurang. Snabbt gar det men omsorgsfullt tillagat. De som atit tempura hemma blir imponerad. Ratt tillagat ar det nagot speciellt. 
-
En promenad i gamla staden Kanazawa och ett stopp for sushi-middag och sake pa liten traditionell krog, sanna har finns det gott om 
-
-
Litet och pittoreskts men ustokt sushi
-
 
 

Andi's baozi

Andie knackade på mitt under min storstädning och kollade hur jag mådde och hade med sig min favoritmat baozi. Hon hade gjort dem själv imorse. Ett glas mjölk två ägg och 9 st baozi blev min lunch helt perfekt. Baozi är ju som en liten inbyggd hamburgare, köttfärs på insidan och fluffigt bröd som omsluter. Om fyra veckor är kinesiskt nyår så hon skulle ner på stan o köpa presenter till sin lilla son som hon får träffa igen då. Senast i oktober sågs de, eftersom han bara är tre-fyra år tar dagis inte emot honom så han har bott hos sin mormor, men nästa sommar kan han äntligen flytta till Andie


En sondag utomhus i sol & berg

Idag sondag hade jag ett extremt sug pa solsken och ge mig ut langt bort pa nya stallen!
Sprang berget imorse kl 07-09 med Zhao & Wu, men vill ut igen runt lunch nar solen varmer och det finns ett berg vi alltid spanat pa men aldrig sprungit. Sa jag och Wu bestamde 11.30 att ses och ge oss ivag. Tog lite bilder nedan sa ni far se det "nya" berget. Vi stannade och kopte mandariner och korv och kakor i en liten "handelsbod" i en by. Det ar harligt att vara tillbaks och pigg igen och kunna jogga runt och upptacka nya miljoer, klattra over stenar och satta sig och vila pa toppen i solen. Ca 1000 hojdmeter tagit idag, men mer vandring/jogg an springa. 
 
f
 
 
 
 
 
 

Tid för vila - fixa grejer

Den elaka forkylningen har fatt mig pa fall. Sedan jag kom tillbaks i mandags har energin bara rackt till att jobba (vilket dock har varit ovanligt inspirerande och roligt efter att haft sa lang semester), pa morgonen har jag forsokt jogga ca 4 km for att fa lite luft, men pa kvallarna har jag fatt somna tidigt med en bok istallet for spinning. Helt ok dock eftersom vanligtvis efter maraton brukar jag lagga in en lugn vecka, och nar man har mycket pa jobbet ar det ocksa bra att vila upp sig. Nytt ar och satta nya mal och utvardera forra arets resultat ar nagot som man tanker pa aven efter att man stangt datorn och gatt hem. Men som sagt, det ar roligt! 

Denna helg ar ju Erik pa resa (japan och korea) sa jag har en hemma helg. Eftersom jag ar forkyld och inte orkar springa pa morgonen nar det ar kallt och morkt lag jag kvar och kollade pa dokumentarer pa SVT play och at en rejal frukost. Darefter moblerade jag om HELA rummet, tog tag i problemet med min trasiga tradlosa router, stadade och fixade. Den oanvanda inbyggda energin och uttrakigheten gor underverk. Nu skiner solen, det ar nagra plusgrader ute sa jag ska ut och jogga i eftermiddag, for att fa lite vitamin D. (Se till att ni ocksa far det, googla lite pa det! ) 


Xiamen Maraton

Erik: Långhelg och vi åkte till Xiamen för att starta träningsåret 2013 med en riktig energikick och springa Xiamen Maraton. Vi hade inga ambitioner på personbästa utan åkte med målet att njuta av löpning och värme i södra Kina. Det blev en superbra helg! 
-
Fredag tog tidigt flyg från Beijing och vi fick tid att turista i Xiamen stad. Skön värme ca 18 grader och fin stad, kanske den finaste jag sett i Kina. Xiamen är en gammal 1800-tals handelsstad och byggnader är inspirerade av gammal europeisk byggstil såväl som kinesisk stil, mycket charm med andra ord. 
-
Tog in på ett väldig fin resort vi stranden men gick och la oss tidigt efter en pizza i sängen, njuta av resorten skulle vi göra på lördagen efter loppet. Då blev lite strandliv och efter det middagsbuffe med bla hummer. 
-
Lördag morgon dock uppstigning 04.30 och gemensam avfärd med buss kl 05.30, tidigt men när tävlingsnerven och många koppar kaffe gör det lätt. Och när man väl träffar andra löpare är ev utebliven sömn som bortglömd, då stiger pulsen och man börjar längta efter loppet. Timmen innan lopp är kanske det bästa med att springa, glada leende människor som värmer upp tillsammans, tävlingsnerver och förväntan...
-
Sen iväg! Omkring 70.000 anmälda löpare och ett gigantiskt myller. Det är inte lätt att springa ordentligt när det är så många löpare (och gångare) men då passar det desto bättre att ta det som en roligt upplevelse och uppstart på säsongen som vi gjorde. Det var ett härligt och roligt lopp med finfin löpning längs strandlinjen hela vägen. 
-
För att sammanfatta resan helt kort var det mycket bra! Xiamen är jättebra resmål för en långhelg; fin stad med karaktär, medelhavsklimat, fina hotel till rimliga priser, oändligt långa sandstränder som var rena och fina, blått hav och bara 2.5 timmars flyg från Beijing, dvs 4-5 timmar från min dörr till hotellsängen. Hit kommer vi åka igen snart...tänker mig triatlonläger i April...Nice!!!
-
-
Det gäller att hitta vart man ska lämna sina kläder, var man går in i sin startgrupp, hinna gå på toa och sen försöka hitta sig en plats där man kan värma upp...mitt bland alla andra löpare som ska göra precis samma sak men i sin ordning. Det blir ofta lite knappt med tid i slutaändan och tills sist står man inklämd kissnödig och ouppvärmd i startfållan.  
-
-
Några med utstryrslar, ganska många springer såhär faktiskt. 
-
-
Solbad efter loppet, dryga 20 grader och sol. Vi blev båda högröda i ansiktena av dagen. 
-
-
Strandliv på eftermiddagen, lina har stallt skorna och jobbar liv i benen i strandbrynet. Sen middagsbuffe med hummer som starter, lite vin och mer havsmat.
-

marathon i lugnt tempo - xiamen

Det ar stor skillnad pa kanslan under ett maraton man gar in med "tavlingsinstinkt" i och i ett man gar med "turisting" instikt i. Igar var det en behaglig joggtur och jag hann njuta och ta in publiken, stranden, havet, segelbatarna, palmerna, den breda asfaltsvagen, medtavlarna, solen och den bla himlen, de sma gamla mysiga granderna och husen och de stora blankande skyskraporna. Xiamen ar som thailand, underbar strand, rent och frascht. Att komma fran sno och morker i sverige till detta var underbart!
 
efter det "lugna" sight-seeing maratonet ar det lite roligt att jamfora anstrangningsgraden januari 2013 mot oktober 2009 da jag korde mitt forsta maraton.
 
  • Mitt forsta maraton hade jag snittpuls 172 och sprang pa 3:48.
  • Igar sprang jag pa exakt samma tid, men pulsen mycket lagre, i snitt 159
  • Och nar jag i hostas sprang beijing med snittpuls 173, samma som 2009,  blev ju tiden 3:05:54
Alltsa kan man tydligt se hur traning ger resultat, aven om det tar lang tid! Men med loggning av pulsen blir det valdigt uppenbart, aven om saklart dagsform och annat spelar in nagot ocksa.


RSS 2.0