Xiamen Maraton

Erik: Långhelg och vi åkte till Xiamen för att starta träningsåret 2013 med en riktig energikick och springa Xiamen Maraton. Vi hade inga ambitioner på personbästa utan åkte med målet att njuta av löpning och värme i södra Kina. Det blev en superbra helg! 
-
Fredag tog tidigt flyg från Beijing och vi fick tid att turista i Xiamen stad. Skön värme ca 18 grader och fin stad, kanske den finaste jag sett i Kina. Xiamen är en gammal 1800-tals handelsstad och byggnader är inspirerade av gammal europeisk byggstil såväl som kinesisk stil, mycket charm med andra ord. 
-
Tog in på ett väldig fin resort vi stranden men gick och la oss tidigt efter en pizza i sängen, njuta av resorten skulle vi göra på lördagen efter loppet. Då blev lite strandliv och efter det middagsbuffe med bla hummer. 
-
Lördag morgon dock uppstigning 04.30 och gemensam avfärd med buss kl 05.30, tidigt men när tävlingsnerven och många koppar kaffe gör det lätt. Och när man väl träffar andra löpare är ev utebliven sömn som bortglömd, då stiger pulsen och man börjar längta efter loppet. Timmen innan lopp är kanske det bästa med att springa, glada leende människor som värmer upp tillsammans, tävlingsnerver och förväntan...
-
Sen iväg! Omkring 70.000 anmälda löpare och ett gigantiskt myller. Det är inte lätt att springa ordentligt när det är så många löpare (och gångare) men då passar det desto bättre att ta det som en roligt upplevelse och uppstart på säsongen som vi gjorde. Det var ett härligt och roligt lopp med finfin löpning längs strandlinjen hela vägen. 
-
För att sammanfatta resan helt kort var det mycket bra! Xiamen är jättebra resmål för en långhelg; fin stad med karaktär, medelhavsklimat, fina hotel till rimliga priser, oändligt långa sandstränder som var rena och fina, blått hav och bara 2.5 timmars flyg från Beijing, dvs 4-5 timmar från min dörr till hotellsängen. Hit kommer vi åka igen snart...tänker mig triatlonläger i April...Nice!!!
-
-
Det gäller att hitta vart man ska lämna sina kläder, var man går in i sin startgrupp, hinna gå på toa och sen försöka hitta sig en plats där man kan värma upp...mitt bland alla andra löpare som ska göra precis samma sak men i sin ordning. Det blir ofta lite knappt med tid i slutaändan och tills sist står man inklämd kissnödig och ouppvärmd i startfållan.  
-
-
Några med utstryrslar, ganska många springer såhär faktiskt. 
-
-
Solbad efter loppet, dryga 20 grader och sol. Vi blev båda högröda i ansiktena av dagen. 
-
-
Strandliv på eftermiddagen, lina har stallt skorna och jobbar liv i benen i strandbrynet. Sen middagsbuffe med hummer som starter, lite vin och mer havsmat.
-

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0