jag simmade 650 meter!

harlig kansla, att det ar varmt om kroppen nar man simmar och flyter runt i vattnet eftersom flytkraften ar sa stark. och att kunna simma langt och rakt ut, hog fart och inte bli sa trott, det var jatteharligt. 

Erik har verkligen inspirerat mig! Vatdrakt ar det basta pa lange, man kan ju simma nar man vill, fran Maj och sakert fram till Oktober!! Slippa klaga pa att det ar kallt och vanta tills slutet av juli... slut pa det!
 

Min maraton-partner och jag! Jag fick en dikt idag!

Skrev ju om Michael Jackson killen som jag ackompanjerade in i mal, sprang och gick omvarannat, allt till beaten av "black and white" "thriller" och andra gamla hits. 

Fick nu bilderna av honom pa mailen, samt en vacker dikt! 

天马烈日跑全程,Pegasus brannande sol helt marathon
瑞典美女伴我行;Svensk skönhet med mig;
金发碧眼步轻盈,Blont har och latt steg;
阳光漂亮美笑容!Soligt Vackert Sweet leende!

 

 


Hallstahammar triatlon

Mitt livs första triatlon är fullföljt och det var precis så roligt som jag hoppats. Efter 750 meter simning i öppet vatten med ben och armar som flaxade vilt runt omkring mig, 40 km cykling i mycket vind och till sist 10 km löpning på fin stig längs kanalen Gick jag i mål på 2 timmar 22 minuter. Ett stolt nybörjarlopp, men många lärdomar att dra också för framtida lopp.
 
1) Simningen 18 min och inte bra, tappade kurs flera gånger och kom ur rytm. Glasögon immade igen. Mer träning i öppet vatten och 15 min ska vara möjligt med samma energiåtgång. Denna del är jag minst nöjd med.
 
2) Cyklingen 1.20 inkl byte var ok och det gickbra, men jag hade mer och ge och kan kapa många minuter om jag våga ligga på. Riktigt bra på platten och utför, tappade tid/placeringar uppför. Mer högintensiv träning krävs, sub 70 min ska jag nå snabbt. 
 
3) Löpningen 44 min och en kanonprestation. Pigga ben, behaglig pul och bra löpsteg. Men hade mer att ge och ska våga växla uppsista 3 km, nu ökade jag först sista 1 kl. Sub 43 ska gå.
 
 Övrig tid gick i växlingen, här framförallt tappad tid i växlingen simning till cykel där jag inte utnyttjade löpsträckan ur vattnet att få ner dräkten i midjan, 30 sek ska bort.
 
Nu ser jag fram emot nästa tria, vet inte när. Sen ska jag ner mot 2.10 i
i hallsta nästa år.

open your mind - risvalling+kaffe = mmmm!

tidigt pa morgonen vaknade jag efter att ha lyssnat pa en skallande hund hela natten. yrvaken tog jag trapporna ner till receptionen for att fa lite hett vatten till mitt kaffepulver. dar hittar jag zhao som sitter och vantar i en stol, jag fragar forvanat "vad ar klockan? har jag forsovit mig??" eftersom klockan jag kollade pa var 5.55 och vi skulle ju ses for frukost forst kl 6.30. men han hade vaknat 3 och sedan gatt ut vi 4.30 och sedan atit lite frukost och han ville inte vacka sin fru sa han satt och vantade tills jag skulle vakna... 
 
sa vi bestamde oss for att ga ut och ata frukost nu istallet, ingen mening att vanta. blev en stekt tunnbrod med lite asnekott, paprika och aggrora i, mycket gott. jag hade med mig papperskopp och kaffepulver och zhao erbjod sig att fixa hett vatten dar pa restaurangen, tog min kopp som jag preparerat med 2 tsk pulverkaffe, och gick ivag. 
 
Och kom tillbaka. Med grot i koppen. Yes. Ris/vetegrot. tjockt. och pulvret klumpigt blandat. jag vet inte vad jag ska gora, har ju bara med mig 4 tsk puver totalt och jag behover mitt koffein. hmm. haller i lite mjolk for att fa det mer lattflytande. och mindre effekt av grynen.... ser inte aptitligt ut. men hey what to do? sa jag bestammer mig att grotkaffe i papperskopp ar  gott och dessutom ar det tanken som raknas. och jag fick ju groten gratis! smakar lite och faktiskt! det smakar graddigt och lent, som kaffe med gradde i! Mmmm... tjockt och lent, och milt. Sa dricker en kopp, sedan har jag ju 2 tsk kvar till godo och zhao fixar annu en kopp med grot...
 
sedan ar det dags att ga hem, borsta tanderna packa och borja ga till marathonet. 
 
som vanligt far man inte vara ensam lange, efter 10 minuter, har precis hunnit ga pa toaletten och bytit till lopklder, da star zhao och wu forvantansfullt utanfor och kommer in och satter sig pa sangen. jag hade nog behovt en halvtimme till solkram, vaselin pa fotterna, satta upp haret, ga pa toa en gang for sakerhetsskull, dricka en salt-tablett... en halvtimme att mentalt ladda for ett anda ganska langt pass i varmen, men detta ar nagot som erik ocksa vet, ensam-tid ar dyrbar :) hursomhelst fick jag gora allt de dar medan de satt och tittade pa och smapratade  i mitt lilla hotellrum (100 kronor per natt, endast en sang och en toalett bakom ett tygskynke) 

roadtrippen- "vem ska spy??? Alla!!"

Denna resa har varit rolig, erik som vet hur var chauffor Shuhui ar kan farsta, han ar otroligt lustig, pratar hogt och staller underliga fragor och slutsatser och skrattar hela tiden. Teamet som akte var jag, Wu och Zhao som skulle springa, sedan Zhao's fru och Shuhui som korde. 
 
Efter loppet sa var zhao valdigt medtagen av varmen, han ar ju trots allt 60 ar och han ar valdigt smal (51 kg pa 175 cm) sa han var tvungen att spy nagra ganger efter att han kommit i mal. Zhaos fru ar valdigt bil-aksjuk, sa hon spydde genom fonstret pa vagen till Tianjin, nar vi hamnade i bilko dar det bromsas mycket. Sa nar vi satt pa graset med en illamaende Zhao sa jag at Shuhui att leta efter plastpasar att ta med innan vi akte tillbaka. Han fragar forskrackt "vem ska spy?" och Wu svarar "alla! alla ska spy!" och jag forklarar "Zhao mar illa av varmeutmattning, zhaos fru ar aksjuk och wu spyr nar han ser andra spy" och Shuhui ser alldeles radd ut och skriker "Eeeh!" Han tanker nog pa sin bil och hur rolig denna hemresa kommer bli... haha, bara jag och han i den tranga lilla taxibilen som inte vill spy....
 

bild pa mina basta kompisar - hittade den ipoden, den ar ju sa fin


Tianjin helgtripp!

eftersom stockholm marathon ar nasta lordag men jag ville garna hanga med zhao och wu eftersom vi tidigt bestamde att springa det. jag sag mest fram emot att sticka ivag pa en roadtrip,ata middag och bo pa enkelt hotell och sedan uppleva stamningen pa loppet och sola lite langs vagen for att sedan heja pa dem nar de kom in. 
 
Om loppet:
  • Jag sprang mina planerade 30KM i ca 4:30-tempo (45 min per mil-tempo). Det var forsta gangen jag sprang lopp utan musik/mp3-spelare, men publiken och medtavlarna gjorde att det var latt att fa tiden att ga, latt att le och skratta langs vagen, latt att oka och springa forbi medtavlarna! Dock skulle jag ju bara springa 30 och inte 42, sa de maste trott att jag tog ut mig for fort nar de sedan passerade mig igen gaende... for att ga var det trakigaste jag gjort. herregud, tiden gar sakta, publiken hejar och skriker "come on, you can do it, run, it's only 9km left, come on girl!" oj vad man kanner sig som en svikare, dessutom att ga forbi publiken tar ju lang tid, lang tid att le och saga "hello, yes, soon run"
  • Solen sken, det var 30 grader och vindstilla, ingen skugga. Tog av t-shirten och gick och solade magen, at snickers och banan, hejade pa de som sprang forbi mig.
  • Men plotsligt kom en gubbe med en mp3spelare pa armen/ hogtalare inte horlurar/ och spelade michael jackson pa hog volym. Jag bara ville springa, det var san skon stamning, michael jackson gubben som lunkade fram och publiken  och solen. sa jag tog sallskap med honom, vi gick och sprang om var annat sista kilometerna, delade vatten och snickers och sedan spurtade vi hand i hand in i mal, skrikandes... haha vilken solskenshistoria, men det var saaaa roligt, riktig riktig lopgladje, under tiden vi gick och sprang om varannat ville jag ocksa hoppa fram bara sa glad att fa springa och slippa ga for det var sa trakigt.
 
 

Neoprendrakt mot kylan

Idag var det prov av vatdrakten och jag akte till GimoDammen. Knappa 17 grader varmt vatten och lite vagskvalp. Pa med vatdrakt och forsiktigt i vattnet langs stegen. Trodde det skulle vara svart och jattekallt att ta sig i, men ojojoj vad vaddrakten varmde. Det var inga som helst problem att ta sig i eller att ligga i de 30 min jag plaskade runt. Bra flythjalp av neoprenet och bekvam att simma i. Lita annorlunda kansla nar man inte har lang sikt i vattnet men i ovrigt inga konstigheter. Ska blir sa spannande att springa i vattnet imorgon och tavlingssimma. 
 
 
 

Engelsk idyll

Var på tjänsteresa i England i veckan och bodde i Stratford, hembygd för Shakespeare. Tänk er Morden i Midsummer så är ni ganska nära känslan i Stratford. Gamla korsvirkeshus, pubbar, kanal med roddare, osv. Det finns fina trädgårdar, som på hotellet där jag bodde i bilden nedan och längs kanalen löpte fin led för morgonlöpningen. Idyllsikt som på film, dock utan lömska mördare med onda uppsåt.
 
 
 
 

Transitionträning

Sent hemma från tjänsteresa till England igår. Markus hämtade mig på Arlanda efter midnatt. Idag ledigt och sovmorgon. Har kört ett brickpass; cykel följt av löpning för att komma igång inför mitt första triatlonlopp nu på söndag. På eftermiddagen körde jag transitionsträning, dvs öva på momenten mellan simdistans-cykeldistans reps cykeldistans-löpdistans.
 
Om och om igen drog jag på mig våtdräkten för att sen simulera en kort löpsträcka upp ur vattnet, ta av våtdräkten, på med cykelskorna och upp på cykeln. På samma sätt tränade jag växlingen av med cykelskorna på med löpskorna. Finslipade detaljerna och kom ned i växlingstid med 1min. Låter kanske inte så mycket men att ta igen 1min på löpningen är jobbigt. Men framför allt har jag en orning på hur jag vill genomföra mina växlingar. Imorn upprepar jag passet men då i/ur vattnet. Jag och Markus ska till Gimo-dammen och träna. Ska bli så kul att tävla på söndag.
 
 
 

Nya skor

Erik: Wang Zhan Yuan kom förbi med nya skor till mig idag. Tre par löparskor från Health, kinesikt märke som sponsrar kinesiska landslaget. Provsprang de blå idag, ett lättviktssko. Kändes bra, ingen skilland mot andra lättviktsskor jag sprungit i. Däremot skiljer sig priset. 150kr kostar de paret, vilket kan jämföras med likande modeller från Saukony, Asics, Nike som ligger på 1300-1500kr paret. Det blir mycket pengar på ett år, ett par lättviktsskor sliter jag ut på inom ca 500-1000km och sliter ut 3-4 par skor/år. 
-

cykelutflykt med grabbarna i helgen


vacker landsbygd att fa punktering i!

underbart vackra murar och vaggar som ar byggda med runda stenar och lera, svarta och vita stenblock...

med landsvags-racerhoj i oknen...

 
          sista biten till templet var i sahara-sandvag, som man sjonk ner i aven nar man gick och ledde cykeln. Det var 30 grader varmt och sol och okant antal kilometer kvar, eller 6 "zhao"-kilometer som vi kan kalla det. I slutet matte jag det till 11 "vanliga" kilometer.
 
 
Erik var den som ville pausa, ta en kall ol & jordnotter, ata lunch, dricka vatten och cola mm. Det vill saga den smartaste och erfarnaste av oss, jag zhao och tie shan ar alla overlevare och optimister, vi kor pa och kor pa utan paus och hardar ut... :) tills alla ar skittrotta och otrevliga och splittrade langs vagen... men Erik ar pro-aktiv och ger de andra lite choklad, lite dricka, lite pauser mm och skapar en bra stamning under resans gang. 

 
framme vid templet! en skuggig och sval skogsstig motte oss, en trappa att bara cyklarna uppfor, och sedan ett tempel med en gammal gumma och ett medtitationsutrop pa repeat pa en bandspelare, doft av rokelser och berattelser om templets munk och munkens larare/"master", som bodde bodde dar och kom fran nordost. Just idag var de pa tjansteresa, nasta gang kanske vi far traffa dem. Sag foton och fick se deras lilla sovrum.

att bo granne med ett stalverk

sa har maste det sett ut i borlange pa farmors och farfars tid nar SSAB / Domnarvet var som varst

Italienskt fullblod

Sista dagen i Sverige innan vi for tillbaka till Kina preppade jag cykeln inför Hallstahammar triatlon. Härlig italiensk kolfiberhoj i färgerna rött/svart/vitt. Jag kommer inte ha några godkända skäl att skylla dåligt resultat på utrsutning, nu sitter det i kropp och skalle. 
-
 

Lidingö Ultra

Hur gick det egentligten på Lidingö Ultra för Lina och mig? Bra, väldigt bra! 
-
Lina försvarade sin 2a plats från ifjol och sprang sina 50Km på beundransvärda 4h01min48sek. Det ska dock sägas att hon var bästa Svenska, vinnaren kom från Slovenien. Roligt också att märka att Lina kom före vad vi misstänker är Pasi Salonens tjej/fru (Pasi är elit-triatlet och krönikör i Runners World). 
-
Jag själv sprang 26Km distansen och kom in på en kanonbra 17e placering med tiden 2h08min14sek, och det med en förkylning i kroppen (som däckade mig fullständingt veckan efter loppet). 
-
Nu laddar jag för mitt livs första triatlon om tre veckor, ska bli jätteroligt! 
-
-

RSS 2.0