jobbat klart 7 dagarsvecka - varva med solsken och bergslopning

sa idag mandag har jag samlat totalt 1350 hojdmeter (pa ca 36 km).
 
solen varmer, det blaser kraftigt men varmt, ljumma vindar som ar ca 25 grader. hamnade i en "dal" mellan tva toppar dar vinden okade i fart eftersom det blev som en passage. jag stod och holl pa att blasa av berget, jag skojar inte! Det haftigaste jag varit med om, om jag hoppade flog jag jag bakat typ, och jag fick anstranga mig att sta kvar, lite framatlutad och balanserande. det blaser ofta mkt i xuanhua och jag har hittat den blasigaste platsen nu, mellan de tva bergstopparna pa en flank. jag tror den har bildats av erosion av sand och vind och darfor holkats ur. om man vill kanna hur det ar att flyga kan man uppleva det har, for det stupar nedat at bade vast och ost, en rygg, medan at norr och soder ar det berg uppat.
 
bergstoppen idag var 1100 meter hog och utsikten enorm. Uppe efter stenklattring med hander och fotter var det gras bakom pa bergsryggen, hogt gras fran forra aret med nya blommor vita och gula, vinden blaser i det hoga graset det gar inte att beskriva kanslan av att springa utfor dar och se bla himmel och berg flera mil bort. 
 
 
 

EM 100KM

idag lordag har jag haft ledigt pa formiddagen, sprungit tva berg och njutit i solen. pa eftermiddagen till kontoret, vi jobbar sjudagars-vecka denna vecka for att ta ifatt ledigheten kring sista april.

foljer uppdateringarna fran EM i frankrike i 100 KM, vi har tre tjejer med som alla ar jatteduktiga. Kajsa Berg ligger tva vid 65KM, och om 40 minuter kommer forsta mannen i mal. Antligen en sport jag gillar att folja, nu kan jag forsta folk som sitter vid radion for att steg for steg se hur det gar, jamfort mot att bara fa resultatet. Jag hoppas att det gar bra for Sofia sundberg ocksa, som jag foljer via blogg. De har tjejerna springer sjukt snabbt sjukt lange. Bra inspiration nu nar jag sitter och planerar for nasta veckas LidingoUltra50KM!

hur varen i Bejing ser ut - underbar!

efterom jag inte vill skramma er fran att halsa pa i Kina sa lagger jag ut forra helgens bilder fran hur vi spenderade vilan infor 10K loppet. sol, cafe, park och mys utomhus. 
 

toalett-lyx under cykelturen

1. efter 2 timmar stannade vi langs vagen och jag behovde lana en toalett. en murad vagg, som skymmer 3 av fyra sidor pa en kvadrat, ca 1.8 m hog, utan tak. Och seda tva plankor att balansera pa, blota, hala och vingliga eftersom de ar ojamnt slitna och bortruttnade. Var livradd att de skulle ga av, glida runt i fastet eller jag halka och ramla ner i toaletten. att vakna var morgon och ga pa denna allmanna toalett- var glad att ni har vara svenska varianter. och att dromma om att kakla badrummet och lagga in golvvarme?? Avlagsen drom for vissa!
 
 
2. pa fruktost restaurangen efter ytterliggare tva timmar ville jag lana toaletten igen. Killarnas var bakom skjulet, dvs utomhus in nature. helt ok, helt normalt om man ar pa utflykt. men tjejernas, dar blev jag visad av agarinnan till hennes lilla bod/forrad, den lilla tradorren pa tillbyggnaden pa huset som ni ser. dar inne var forutom kol-forrad, kartonger och andra grejer (ungefar som i var lilla vedbod hemma) dar var ocksa en liten hink. Hon sa at mig att kissa i hinken/ Jag fragade forvanat och generat vad jag ska gora av det efterat? kanns ju ganska taskigt att ga hem till nagon, ut i deras bod och kissa i deras hink och sedan lamna det at henne att ta reda pa! men hon envisades med att hon tog hand om det. snallt och gastvanligt! skulle man sjalv erbjudit samma sak i sverige om en cyklande utlanning kom? fast de ar klart, toaletten skulle man ju lanat ut och har erbjuder man ju ocksa vad man har. 
 
 
 
 

cykelturen till chicheng - lite fler bilder

 
  
 
sahar nu tva veckor efterat, nar kroppen aterhamtat sig, man slutat frysa och varken i rumpan ar borta, da sitter en djup upplevelse i minnet. en bra upplevelse! vi cyklade uppat 1100 meter, mot Chicheng, mellan berg och skog och sma landsbygder som lever av jarngruvorna runtom som lamnar rod jord efter sig. 
 
 
genom tva langa tunnlar (1.9 km resp 0.9 km) i svart morker och lasbilar som dundrar och ekar sa hogt att allt ens eget ljud utplanas och man kan inte hora sig sjalv ens skrika. dessutom ar det svart svart svart, och den dammiga luften gor att lastbilens ljus ser ut som svaga stralkastare som endast lyser upp en orangeaktig sok framfor sig. Om man tror pa himmel/helvete, detta ar helvetet, man ser inget, man hor inget eller rattare sagt man hor sa mkt danande att hjarnan for overload och det smakar torrt och rokigt och dammigt i munnen. 
 
 
 
 
Men vi at lunch pa ett harligt stalle, ett vaxthus med blommande korsbarstrad, gronsaker, blommor och solsk
en. 
 
 
 
 
 
ud
 
 
 
man l
 
 
 
 
 
 

utflykt med CS & solning i xuanhua

idag sondag hade Grace samlat ihop ett gang fran jobbet for att aka ivag och spela CS och grilla/picknick. varmen och solen har kommit nu antligen!

forra aret korde vi ocksa, den gangen sprang och smog jag mellan gomstallena, men efter ett tufft intervallpass pa morgonen nojde jag mig med att sitta bakom en sandsack eller er trad och vara krypskytt pa dem som rorde sig. 

Morgonjoggning och taichi

 
Morgonjogg och återhämtning efter gårdagens lopp. Uppe kl5 på morgonen utan hjälp av väckarklockan. Drack kaffe och läste nyheterna och sen ut och jogga. Solen var redan uppe och det var varmt. Morgnar som den här är härliga härliga! I parken en grupp som övade taichi, det är fint och harmoniskt. Vore roligt lära sig. 
-
-
Ps, Markus, helt appropå, här är en länk du kanske kommer att gilla, 40 best aninmal cuddlers:
-
http://www.buzzfeed.com/babymantis/the-40-best-animal-cuddlers-of-all-time-1opu
 

10KM BEIJING TÄVLING

Årets första tävling med prestationskrav 10 Km Beijing, Xiamen ska ses som en semesterresa. Idealväder; blå himmel, lite vind, 16 grader, blir inte bättre löpväder. Vaknade kl 05:00, kaffe, frukost, musik och iväg. Hoppade av t-bana vid Yonganli och sprang uppvärmning sista 2K till himmelska fridens torg.
-
Trodde vi hade gott om tid, men allt i Kina är lite Mashang, på svenska "omedelbart ungefärligt", och starten gick 25 min före utsatt tid! Hann med nöd och näppe få iväg vårt bagage och ta oss till startplatsen med lite hjälp av snälla funktionärer. Blev riktigt bra till sist, stod längst fram i startled, ingen tid att bli nervös på eller känna efter om man toanödig osv, bara dra i sig energigelen och sprinta iväg. 
-
Lina och jag hade båda mål att sätta nytt personbästa, och då får man just sprinta. Det går fort men så gick det också jättebra. Lina sprintar in på 39.22, en minuts förbättring mot 2012 och har därmed för första gången brutit magiska 40 gränsen. Jag går i mål på 40.16, nästa två minuter bättre än 2012. Trötta, glada och nöjda...att springa fort med hög puls är såå kul! 
-

Filmtips...ni maste bara prova

Apple knows how to do it. Ja sa ar det och nu har jag blivit sald pa iTunes och mojlighet att bade kopa och hyra filmer dar. Det ar enkelt och billigt med bra utbud. Prova pa, aldrig mer dra pa sig jackan for att ga ut och hyra film eller ladda ner olagligt. Bast gor det sig med iPad nar man kan ta med sig filmerna pa resan. 
 
Hur gor ni?
1) Installera iTune
2) Oppna iTunes och ga in under "Films", valj film och filformat (SD tillrackligt bra upplosning for TV till lagre pris)
3) Under "Downloads i iTunes sakerstall filmen har laddats ner
4) Ga in pa appen "Videos" pa din dator, ipad, osv och titta. Filmen sparas har automatiskt nar ni laddat klart i iTunes.
 
Hyrfilm nya filmer 39 kr, det mesta omtalade nya som slapps finns att hyra och varje vecka kommer nya aldre filmer och klassiker. Bla hyrs "Det ljuva livet" av Fellini for 29 kr. 
-
-
-
En bra film att borja anvanda iTunes med som garanterat ger intryck och gor en glad ar "Intouchables". Fransk film med massa livsgladje.

Saakta kommer våren

Saakta kommer våren krypande, men ömsom varma dagar ömsom kalla. Träden börjar blomma och nog känns det att våren snart är här.
-

Middagen var lyckad ändå


varldens samsta ide

igar sa erik att jag hade varldens samsta ide nar jag drog ut oss pa en 40 minuters cykelrunda till giante (cykelfixarn) for att slappa ut luften pa vara nypumpade dack och fa dem "maskinpumpade", vi kom dit 5 min efter stangning sa ni forstar stressen men de pumpade, och nar vi kom ut var det sporegn - ett sant riktigt tropiskt regn. Fast temperaturen var inte tropisk, runt 0 grader typ och det hade blivit morkt. Inte jatteharligt att cykla hem i, koldfrusna och blota. Nar jag fick iden hade Erik precis kommit ocksa, klockan var halv sex och han hade suttit pa taget i 4 timmar. Jag holl med om att iden tog priset och i framtiden ligger jag samre till nar jag ska promota min vilja. DOCK IDAG SLOGS DEN IDEN MED HASTLANGDER. Vi har kommit fram efter en HEMSK 18 milscykeltur i motvind och snostorm och uppforsbacke och en vackarklocka som vackte oss 4.45 for att hinna med alla milen innan det blev morkt, vilket vi anda inte hann, utan sista personen var hemma efter 19 igen... Bilder kommer snart.

Stålmannen som inspiratör

SVT-Play är såå bra och nu många bra och intressanta dokumentärer, bla senast om Bildt excellensen. Men tittade även på "Vad hände med stålmannen". Dokumenär om Karl-David Sundberg, fd VD SKF Steel. Inspirerande, imponerande och roligt att känna igen sig i hans affärsmöten i Kina, och någon som tycker om verkstadsgolvet (mer cred till alla oss). Låt er inte luras av bilden, dokumentär handlar om mycket mer än jakt, gissar de vill fånga en bild av "Mannen" Sundberg med stort M, men det är intressant. Se det på länk nedan. 
-
http://www.svtplay.se/video/1130577/vad-hande-med-stalmannen
-

Påskmat

Mmmm, påskmat trots att vi är i Kina. Lunch hos Grace och familj och laga mat tillsammans, bla ägghalvor med köttfärs och räka. Jättegott och enkel proteinproppad mat. 
-
 

Äntligen blå himmel

 
Vårvärmen kommer försiktigt men idag måndag var det perfekt väder för en löprunda, 18 grader, lite vind och äntligen en blå solig himmel i Beijing. Pigg i benen efter lugn förra vecka. Tempo 12 km i 4:30 tempo. Kändes bra. 
-
 

RSS 2.0