Renovering

 
Söndag och sista dagen mitt nya gym var öppet innan renovering. Ja det blev jag varse när jag kom dit ikväll och skulle köra ett pass. Marui (jobbar på gymmet) ringde mig förra veckan men jag förstod inte riktigt vad han sa men kom överrens han skulle ta det med mig nästa gång jag kom dit. De hade redan hunnit börja flytta ut all utrustning, jag hann med ett snabbt pass bland bärarna. Men nu blir det ett gymuppehåll hela April, de öppnar igen 1a Maj. Passar ganska ok, 11 Maj kör vi Tianjin Maraton och satsar på nytt PB så nu blir det 5 veckor fokuserad löpning. 
-
 

Homgkong

Mån-Tis möten i Hongkong, första gången jag var där. Spännande mångkulturell stad, tätbebyggt med blandat modernt och gammalt. Hav och berg i en scen och tydligen många löpspår i bergen. Flyget vidare till shanghai stort försenat pga militära flygövningar över Guangdong. Blev därmed nattflygning, hade turen med mig bli uppgraderad till business. Att flyga business är inte jobbigt, bara fälla ut i sängläge, beställa in ett glas vin och slå på en film, ibland ska man ha tur.


Espressino

Intar vanligtvis mitt 10-kaffe på starbucks nöra jobbet. Har tagit för vana beställa dubbel eslresso med lite varm mjölk, som en stark cappucino och därmed ännu godare. Smart är det också. Espresso m enkel espresso = 27 cny, 2xEsoresso+mjölk = 19 cny. Smålänningen kallar jag den...men sen såg jag Solsidan och får lära mig att i "Landet Latte" heter det "Espressino". Här måndag morgon 0700 Beijing flygplats och på väg tjänsteresa, espressino på costas. Ps Costas eller Starbucks? Costas alla gånger, bättre kaffe


Funny Fitness

Om mitt gym heter Happy Fitness får man väl kalla nedan Funny Fitness. Ni som varit i Kina känner igen er med olika gruppövningar som uppstår i parker och på gator. Här längs mitt löppass en grupp som håller på med...typ gruppgymnastik light. Notera särskilt de två ledarna i likadana vita uniformer med vit keps, som taget ur "V". Det gäller att följa efter ledarna och upprepa de rörelse de gör. Det är ju jättebra att de gör sånna här grejer = folkhälsa.
-

Happy Fitness

Gymmet jag gått på i drygt 2 år har gått i konkurs och är stängt. Min pt Eric jobbar nu som vaktmästare i grannkvarteret. Jag och alla andra som uppmanades förlänga våra medlemskap med rabatt bara några veckor innan de konkade har förlorat våra pengar!!! Tydligen har några medlemmar gått samman och stämt ägaren, men de har inte några förhoppningar att få tillbaka några pengar. Kan man ringa konsumentombudsmannen? 
-
Viktigast för mig var dock att snabbt hitta nytt gym så jag kunde fortsätta min träning. Och bara dagen efter jag blivit informerad om att gymmet stängt ser ett annat gym längs vägen till jobbet. Jag har alltså gått just den vägen i 2 år och aldrig lagt märke till att det ligger ett gym där, men nu när det var min prioritering finns det bara det längs min väg! Vad mer är det man passerar utan att upptäcka? 
-
Happy Fitness heter stället och det är mycket bättre än mitt förra gym. Större, mer maskiner, fler löpband, större spinninghall med fler pass och coolare musik, simhall, aerobicshall, massor av seriösa träningsmänniskor som inspirerar. Ett riktigt gym! Im happy, happy fitness. (Bra namn på ett gym fö)
-
-

Våren får vänta

Tisdag 18 grader, sol coh trädblomning. Onsdag 1 dm blötsnö och nollgradigt. Resten av veckan har snön hunnit smälta men fortsatt kallt. Våren här är som i Sverige, även om den kommer något tidigare. Ser så fram emot värmen! 
-
-

Hänt i veckan...

Veckan har varit hektiskt för både mig och Lina och fick ett bra slut. Jag var på tjänsteresa i Xiangfan och sedan Wuhan där jag också mötte upp våren. Körsbärsträden har börjat blomma söderöver, de ligger nog 2-4 veckor före oss i Beijing. Dessutom var luften frisk och klar, tyvärr fortsätter smoggen ligga tung i Beijing.
-
Lina hade GM möte för alla Atlas Copco GMs i Kina. 25 stycken lär de vara, dvs lika många bolag. Jag mötte upp ned Lina i Wuxi på fredag kväll. Jag var ju ändå söderöver tänkte jag, så jag tog ett snabbtåg på 5 timmar från Wuhan sen var jag framme. På lördag träffade vi några Atlas-vänner till Lina och det blev jaizi-bakning, lunch, lite sightseeing i Wuxi och sen middag. Heldag alltså och det var jättetrevligt. Wuxi verkar fö som en bra stad att bo i! Nu en vecka i Beijing, ska sova ikapp, träna ikapp och jobba ikapp. Gött det ska bli!

Val i Kenya just nu - Kenyatta vann? 50.03 %?

Se mer pa DN om senaste uppdateringen: http://www.dn.se/nyheter/varlden/liten-marginal-for-kenyatta

Hoppas ni ocksa foljer valet, det var valdigt tyst pa nyheterna fram tills valdagen, kandes jattekonstigt med tanke pa alla valdsamheter under forra valet sa jag trodde nog rapporteringen skulle vara lite mer infor valet ocksa. Och nu star det mellan tva kandidater, omrakning och anklagelser for valfusk fran bada sidorna. Hoppas for manniskornas skull att det blir ett rattvist, transparent och lugnt klargorande av vem som far ansvaret att leda landet kommande ar. 

Tidigare rapporter:

"...rösträkningen äntligen kommit i gång i Kenya, vilket den borde ha gjort redan under tisdagen. Men på grund av mängder av tekniska problem har det i stället getts utrymme för smutskastning och anklagelser om valfusk. 

Tidigare prognoser har visat tydlig ledning för Uhuru Kenyatta, som är misstänkt för brott mot mänskliga rättigheter av krigsdomstolen i Haag, men så fort rösterna började komma in från andra distrikt knappade nuvarande premiärminister Raila Odinga in." och " I väntan på resultatet ligger Kenya nere, skolor är stängda och många är lediga från jobbet, trots att de flesta längtar till att vardagen kommer tillbaka igen."

Nar man precis varit i landet, traffat manniskor och hort dem tala om valet kanns det valdigt nara och viktigt.

 


Minne fran Safari i jamforelse mot fororenat Kina

Den otroligt daliga luften i Beijing och aven i Xuanhua den senaste veckan gor att langtan till ren natur blir annu starkare, och att miljoforstoringen som pagar ar mer uppenbar an nagonsin. I Sverige ar de sa rent och frascht och det finns djur, i Kenya var det ocksa bla himmel, aven om det ar mer skrap pa marken an i Sverige. Men i Kina ar det bade stora skrap pa marken overallt, som blaser runt och fastnar i traden, men ocksa att vara svart i nasan och halsen efter en loprunda och att inte kunna se husen klart som ligger i slutet pa gatan. 
 
 
Tittade pa aktuellt fran Beijings Government Meeting, tva heta amnen i ar - bekampa korruption samt miljproblemen. Spannande vilka drastiska effekter som kommer av detta! Nar toppen utfardar order, da ar det stranga order med omedelbara konsvekvenser, men sedan utvecklas alla metoder att komma runt detta och efter ett tag ar allt som "vanligt". Tillexempel bilbaltes-lagen - jag har sett tre versioner av "fejk-balte" inom 2 manader av utfardandet av lagen. Nu senast horde jag fran saljarna att absolut inga middagar eller fester far aga rum, det ar nolltolerans. Annual partyt for foretagets egna anstallda var ok, men inga dar man bjuder in kunder. Saklart ar detta hur folk pratar och overdriver direkt efter ett uttalande eller lag, men det forvanar mig inte. 

Jordfastning i Kina

Wu's mamma har gatt bort (82 ar), han sprang inte med oss imorse. Jag & Zhao var och halsade pa honom hemma pa eftermiddagen en stund. Traditionen ar ar att sorja ett antal dagar och vi jamforde rutinerna efter bartgang i sverige & kina. traditionen ar ganska lika, att satta askan i en urna inom ett antal dagar. Darefter jordsattning inom 1-2 veckor (?) Sverige. I Kina? Upp till 10 ar! Jag fragade varfor vanta sa lange? For att forst maste man titta ut jordplats, lagom pris och bra stalle, sedan kotid. Det ar som att kopa hus, det ar ett viktigt beslut. Och det kostar! "Allman jordfastningsplats" - 20-30 tusen kronor. Lite battre stalle? Upp till 100 tusen kronor! Och om man inte har pengar, da har man kvar urnan hemma. Eller sprider ut i smyg. Jag sa att i Sveige vill vissa ocksa sprida ut askan, men det har inte riktigt med pengar att gora, utan snarare en onskan fran den avlidne eller de anhoriga.

RSS 2.0