Val i Kenya just nu - Kenyatta vann? 50.03 %?

Se mer pa DN om senaste uppdateringen: http://www.dn.se/nyheter/varlden/liten-marginal-for-kenyatta

Hoppas ni ocksa foljer valet, det var valdigt tyst pa nyheterna fram tills valdagen, kandes jattekonstigt med tanke pa alla valdsamheter under forra valet sa jag trodde nog rapporteringen skulle vara lite mer infor valet ocksa. Och nu star det mellan tva kandidater, omrakning och anklagelser for valfusk fran bada sidorna. Hoppas for manniskornas skull att det blir ett rattvist, transparent och lugnt klargorande av vem som far ansvaret att leda landet kommande ar. 

Tidigare rapporter:

"...rösträkningen äntligen kommit i gång i Kenya, vilket den borde ha gjort redan under tisdagen. Men på grund av mängder av tekniska problem har det i stället getts utrymme för smutskastning och anklagelser om valfusk. 

Tidigare prognoser har visat tydlig ledning för Uhuru Kenyatta, som är misstänkt för brott mot mänskliga rättigheter av krigsdomstolen i Haag, men så fort rösterna började komma in från andra distrikt knappade nuvarande premiärminister Raila Odinga in." och " I väntan på resultatet ligger Kenya nere, skolor är stängda och många är lediga från jobbet, trots att de flesta längtar till att vardagen kommer tillbaka igen."

Nar man precis varit i landet, traffat manniskor och hort dem tala om valet kanns det valdigt nara och viktigt.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0