Japan

Erik: Var i Japan under veckan. Kom en vecka eller två för sent för att att få uppleva körsbärsblommningen i sin fulla prakt, men några träd stod fortfarande i blom. Det är andra resan till Tokyo och det är spännande miljö väldigt olikt andra stor-städer.
-
Tokyo är en tät och intensiv stad. Det finns en lekfullhet som jag har svårt att beskriva men som är uppenbar när man är på plats i ex hur folk klär sig, hur bilarna ser ut, reklamskyltar, tv-program, osv. Det känns lite motsägelsefullt med å ena sidan strikt hierarki och dels ny teknik/innovation/lekfullhet. Det är intressant miljö!
-
-
En viktigt upplevelse med Japan är såklart maten. Nedan bild från lunch och sushi-train. Jag och Lina brukar äta på sushi-train i Beijing men det här var både större och bättre med mycket fler olika bitar att välja på och fin färsk fisk....Mmmm!
-
-
Det finns en undervåning med färdiga bitar, bara att plocka åt sig de man vill ha. Sen finns det en övervåning på bandet där man beställer valfria bitar via en lite pek-skärm och så kommer ett litet tåg farande med beställda bitar efter några minuter.
-
-
Sushin var jättegod, men det slår ändå inte Japansk BBG (eg Korean BBQ men Japaniserat). Köttet är makalöst fint, det smälter i munnen.
-

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0