Bröllopslunch 11.30 - 13.00

Det var ett kort och effektivt bröllopsfirande. Själva akten hade de redan haft så detta var firandet för vännerna. Nästan alla från fabriken var där, det var roligt att känna igen så många! Lite lustigt var det att vi "cheferna" kom tillsammans, satt tillsamman och gick tillsammans, kändes lite formellt. Det var 5 runda bord med ca 10 personer runt varje bord.

Starttalet hölls ca 12.00 när alla var på plats.


På borden stod 2 spritflaskor, en coca cola och en sprite. Små tallrikar med nötter och godis. En tallrik med cigaretter och en tändare.

Sedan kom maten in och borden fylldes i flera lager med mat. Anka, gris, lamm, nudlar, fisk, bröd, räkor, sötpotatis. Inget saknades den här dagen.

Bröllopsparet gick en runda och fyllde var och ens glas och sen skålade med bordet.
Det är en tradition. Vid vårat bord var dock alla cola-drickare idag, vanligtvis är det baiju som ska fyllas i glasen. Men jag har min marathonladdning - ingen alkohol på 6 veckor. DK körde bil. Vic och Lib tål inte alkohol. Roligt gäng vi måste ha varit va? De andra borden skålade rejält med gratis spriten och några jag hejade på på vägen hem var rejält dragna, efter en timme bara :)

Sen var det givetvis en massa lekar bröllopsparet, få en ätpinne ur en ölflska med tungan, få loss en fastbränd godis från en tallrik med tungan, dricka öl som rinner från 1,5 meters höjd och en massa fler lekar. Det var under brudparets runda att fylla på glasen som diverse lekar utfördes.


Här förbered en kola som bränns fast.


Efter att lek och hälla på glasrundan var slut, ca 13.00 , så hade alla ätit sig mätta och då var det dags att gå hem.
Jag frågade de andra om det brukar vara såhär kort. De sa att man brukar komma, ge present (pengar), äta, titta på lekarna och sedan tacka och gå hem.

Det bästa med kinesiskt bröllop måste vara att alla betalar för sig. Alla ger ca 100-500 kr, och därför slipper brudparet lägga ut så mycket. Därmed kunde vi 50-70 gäster från fabriken komma. Och det var deras tredje firande!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0