Dag 2: Forbereder fest

Idag ar det moon-festival och vi ska fira till lunch. Efter latt arbete med maskarna och en kopp kaffe aker vi ivag till lokala marknaden for att handla mat. Har pa landet kan man handla de farskaste ravaror man kan tanka sig. Det ar haftigt att ga runt och kolla, utbudet ar stort.

Kinesiska kraftor har vi alla atit, och aven kineserna sjalva gillar kraftor. Men de ater de varma och kokta i en pepprig sojasas. Annan smak an vara kraftor men ocksa jattegott.




Har gor hon farsk skin-dofu...den ar jattegod och kan atas bade varm och kall


Har hemma pa farmet plockar Wilson mamman (tv) och gammel-faster (th) yutou (en slags potatis)


Farska gronsaker finns det gott om, men vi har det mesta gront vi behover hemma pa garden och koper bara kott och havsmat.


Allt ar super-farskt. Vill man ha fisk eller hona eller annat kott/fisk sa ar det slaktat samma dag. Ompacketerad kottfars finns inte i deras begreppsvarld, och skulle vi erbjuda det skulle de tycka det var ackligt!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0