2012 - Doomsday

Lördag 28 Nov, Erik;
Har precis slösat bort 2,5h på att se domedags-filmen 2012. Ni som räknar med att se den bör sluta läsa nu!

2012, en film där hela världen först kokar över, sen kolapsar med påföljande tsunamis som sköljer över hela världen, inte ens Mount Everest besparas...lycka är då för de få super-hjältar som lyckast ta sig ombord på de kinesisk-byggda Arkarna som till sist rider ut stormen och tar överlevarna välbehållna och vid gott humör till "Kape of God Hope" för att påbörja en ny väld från år 0001....

Ja, det sparas inte på människoliv eller osannolika naturfenomen. Felet kan inte heller skyllas på mänsligheten, utan denna gång på solen. Men världens ledare har varit förutseende och gemensamt petat in pengar och ansvar till Kina att bygga skepp som ska undsätta en klick av världens befolkning. Allt går som det ska och den stora hjälten är en sk. "scientific engineer" som inte bara förutser hela förloppet utan också lyckas samla världens ledare att kraftsamla sina resurser på rekordkorta 3 år.

Slutsatser:
2012 måste koras till katastroffilmernas katastroffilm, eller om man så vill årets kalkonfilm. Filmen är överhuvudtaget inte sevärd. En liten räddning var dock hyllningen av den osannolika ingenjören. Det är ju roligt för oss som har den titeln på visitkortet. Kanske borde Reinfeld & Co bjuda in ingenjören vid klimatmötet i Köpenhamn?




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0