Glad mån-festival!



Månkaka, släktlunch och historier, som vår julafton, släkten ses en gång per år och äter och umgås. Tänk att jag går vara med, att de bjuder in en "främmande" vän till någon och är så varma och öppna. Omvänt-bjud hem en invandrare till julmiddagen hos din moster, undrar hur det skulle vara?


Majong-måndag på taket!





Xinjiang

Reste till xinjiang en kort resa, fre till onsdag. Min kollegas hemstad. Ökenområden och höga berg. Minoriteter, "weizu" och kzaker, förutom de han-kineser som bor där. Vi besökte en fjällsjö på 2300 m höjd som var klarblå, det är snö smältvatten. Den är ca 9 mil varvet runt, sprang en kort vända också. Alla mina kollegor är rädda för xinjiang och urumqi, det är här alla uppror våldsdåd och självmordsbomber sker. Men xinjiang är stort som en tredjedel Europa (?) och de flesta dagar är det lugnt, nu har jag med mina bilder övertygat de andra att det faktiskt är säkert och väldigt vackert här.
Tidigare var detta turist-tätt, men nu åker knappt någon hit!



Gränsen mot khazakstan - xinjiang!









Förra helgens tripp- vattenlekar och brasa



Förra helgen stack vi iväg till ett ställe i bergen, paddlade, grillade på kvällen, tände en stor brasa och sjöng karaoke utomhus i mörkret! Mysigt. Dagen efter sprang jag långpass på morgonen. Även här var ett militärområde då de kallade in mig på kontoret tog mina uppgifter och förbjöd mig att springa mer. Jag hoppade in i min följe-bil och åkte runt en kurva så de inte såg mig, sedan hoppade jag av och sprang igen :)

Nu har två olika områden registrerat en svensk spion, undrar om de samkör systemen? 

RSS 2.0