Grönsaksgryta

Pumpa, majs, köttbitar helst feta, gröna bönor, potatis. Wokas och puttra / koka tills mjuk. Salt och soja och jul-kryddor typ nejlika kanel ingefära anis spiskummin mm. Prova köp sån "kinesiska fem kryddblandning" som innehåller rätt mix.

En favorit som tillbehör, men mättar snabbt, så en gryta räcker flera dagar.


Saltade grönsaker

Istället för salt på bordet så är det xiancai som serveras till, olika grönsaker som saltas/konserveras och ibland syras. Betor, morötter, vitkål, men här nedan en ny favorit, saltad purjolök. Lagom starkt till maten.


Qiukui - wokad

Den här grönsaken är populär nu, den är ny i Kina, finns i Sydamerika Sydeuropa och Sydasien bland annat. Det är som smågurkor med hårt yttre och små kärnor inre, slemmig när man skär den. Säga vara bra för matsmältningen.


Söt majs och pinjesallad

Den är egentligen ingen favorit för den är för söt, men ibland om man inte vill ha ris eller nudlar eller bröd så funkar varm majs med lite ärtor morötter pinjenötter.


Ljummen tofu med salt kryddig köttfärs

Namnet översatt är helt underbart!


RSS 2.0