Marathon-gänget is back!



Vi är anmälda till Zhengzhou marathon den 28 mars, ca 2 månader dit! Hur tror ni det kommer gå? Ladda mitt i vintern när det är 14 minus ute...

Och 3 veckor efter detta marathon har jag ännu ett - i Wien!

Dansträning 8 timmar

Jag och ett gäng andra ska ha ett dansuppträdande på Annual Party. Festerna är rätt roliga här, många sätter ihop olika uppträdanden utan att vara speciellt proffessionella. Vi ska dansa till "nobody" av "wondergirls", samma dans som i deras video. Inte jätteenkelt. Men vi har två proffs att hjälpa fyra totala nybörjare. Proffsen har blått och rosa på sig.



När jag kom hem somnade jag direkt, min hjärna var helt slut av att koordinera rörelser och minnas nästa steg. Men vi hade jättekul, företaget bokade träningslokal, kom med vatten och sen bjöd på middag för oss. Sedan gick vi på stan och letade efter peruker, kläder och skor som vi också kommer få av företaget till vårt uppträdande. Schysst! Sedan ska det tydligen vara lösnaglar, lösögonfransar och ihop med peruken kommer man inte känna igen oss alls... Vi är tre killar och tre tjejer.

För övrigt ska min avdelning sjunga en sång tillsammans på kinesiska. Sedan kommer cheferna hitta på något, så jag deltar tre av tio shower i år! En ny karriär kanske? haha...


Motivation by things

Söndag 10 Jan, Erik:
18 April går startskottet för Wien Maraton och jag och Lina står på startlinjen. Med bara 14 tränings-veckor kvar är det alltså dags att rivstarta uppladdningen och sätta fart på blodet efter en härlig men stillasittande jul. Min målsättning är ha 200 km i benen när jag väl sätter mig på planet till Österrike. Alla medel är tillåtna för att hitta energi och motivation, min motivation stärker jag med nya sportkläder.

En hood från Nika i microfleece för de kalla mornarna och en löplinne från Adidas som matchar mina superlätta sprintskor Adidas Adizero som ser ut som ilskna getingar...det är kul att se sportig och modern ut när man tränar. Det kostar visserligen något, men om det kan få mig att gå till gymmet efter en jobbresa eller ge det lilla extra under fartleken så är det väl värt pengarna. Nu gäller det!  



Mest av alla prylar värdesätter jag ändå min löparklocka. Det är den enklast modellen från Polar och kostar ca 800 SEK. Ger tid, medel-, vilo- och max-puls. Har haft den tre år nu och är jättenöjd. Men nu börjar det kanske bli  dags för en mer avancerad klocka, skulle vilja ha en GPS-klocka. Lina kör med en Garmin GPS-klocka och den är urbra; kör ditt pass, plugga in klockan till datorn och vips så har du kartor (inkl höjdkartor), tider, pulser, osv. Shit, vilka grejer...men då kostar det lakan också så jag väntar på fler produkter innan jag slår till. Idag är det lustigt nog få suppliers av GPS-klockor. Polar har en modell, men då är klockan och GPS:en separata moduler, modell från Garmin är allt i ett och så är den snygg.


Bra dockfilmer...eller animerat

Lördag 8 Jan, Erik:
Som märks eftersom det här är 3:e inlägget från mig på en och samma dag så lider jag av blogg-längtan. Men det är sista inlägget innan jag ska iväg och träna.  Ville bara skriva av mig om mina två senast sedda filmer. Jag är en stor fan av Tim Burton. Filmer som Big Fish, Mars Attacks, Edward Scissorhands, Ed Wood, Sweeney Todd är topp-filmer som alla med något filmintresse bör se. Men särskilt mycket tycker jag om hans animerade-/dock-filmer Nightmare Before Christmas och Corpse Bride. De är alldeles fantastiksa, båda story-mässigt och rent grafiskt...så otroligt fina stämningar. Hur som helts har de två filmerna fått mig att se mer animerad film, och mina två senaste sedda filmer är animerade-/dock-filmer, dock inte Tim Burton:

Mary and Max
En lite sorgsen men ändå väldigt fin film om den ensamma lilla flickan Mary med alkoholiserad mamma och pappa som lämnar dem ensamma. Via brevväxling finner Mary sin första riktiga vän, den förståndshandikappade och minst lika ensamma medelålders mannen Max.



Coraline

Temat ensamma barn som söker trygghet och bekräftelse går igen i den något mer barnvänligt Coraline. Coralines föräldrar författar trädgårdslitteratur och det för dem till en enslig gammal villa på landet. Utan föräldrarnas bekräftelse och uppmärksamhet blir dottern Coraline snabbt uttråkad och dras in i en läskig parallell värld som visar sig ha kopplingar till huset tidigare ägare.



Båda filmerna är stämningsfulla och fina. De bör ses!

Godis åt folket

Lördag 8 Jan, Erik:
Jag äter sällan godis, väljer hellre en smörgås med mycket pålägg och då gärna med en kopp svart kaffe till. Det tycker jag är godare! Här i Kina äts det godis. Det är alltsom oftast väldigt dekorativt, men smakar sisådär. Så jag har köpt med mig RIKTIGT svenskt godis till min grupp och chefer; kexchoklad, plopp, tutti-frutti, salta katten, dumle-klubbor, sura bomber och härligt godis jag bara har hittat i sverige. Det kommer de gilla!



Hemma är där man är

Lördag 8 Jan, Erik:
Nu tillbaka i Kina sedan 5 dagar, kallt även här men ändå mysigt att vara tillbaka. Det är konstigt, hem är på nåt vis alltid där man är. När vi var i Sverige så sa vi att vi åkte hem och vi kände oss hemma, när vi flög tillbaka till Kina sa vi att vi åkte hem, och nu känns det som jag kommit hem. Härligt att komma till lägenheten, jobbet och vännerna här. Vet inte om ni har känt samma sak nån gång?

Hemresan gick trots förseningar både i Stockholm och Beijing bra. Kom hem 8 timmar försenad, men fick i motsats till stackars Lina ialf sova i egen säng på dagen för hemkomst. Ett mindre missöde var att mitt bagage försvann under transferen i Beijing. Sen har de ringt från flygplatsen varje dag och sagt att just den dagen ska de komma med väskan...men ingen väska har dykt upp. Roligast var det i torsdags när de ringde och sa:

Air China: Sir, we har allready found your bag, we will send it to you today...Is your bag blue?
Erik: No, my bag i green, green like a lime fruit
Air China: No sir, your bag is blue!
Erik: No, its a hardcase Samsonite and its green...you would see it from other bags from 10 meters.
Air China: Mmmm, what is your name?
Erik: Eric
Air China: Sir, your name is M-I-C-H-A-E-L!?
Erik: No, my name is Eric
Air China: Hmmmm, so your bag is not blue?

...och så vidare! Vi skrattade gott åt det på kontoret efteråt. Som tur är så är Kina stort och kinesers nätverk överraskar alltid. Jag vet inte om jag sagt det tidigare, men när det uppstår situationer eller problem så verkar alltid alla kännan någon som kan fixa det, inom lagens ramar eller inte. Den här gången bad en kollega sin man (som jobbar som flygtekniker på Shanghai Airlines) söka efter min väska. Han ska sedan kontaktat en kompis till honom på Air China som sen lyckats hitta min väska på Hongqiao Airport i Shanghai. Så tills sist fick jag tillbaka min väska idag lördag, visserligen lite smutsigare än innan vi skiljdes åt men ändå hemma hos mig igen! 



Life have its mysterious ways...och i Kina använder de alla tänkbara vägar att lösa situationer, det är roligt!

Snön är djup i Sverige



Jag ska visa de i Kina den här bilden så de förstår hur djup snön faktiskt är! Här i Kina har vi kaos men å andra sidan har nästan 30 cm kommit på ett par dagar.

Roligast efteråt

Jag skrattar när jag ser den här bilden... Erik ställde min brors bil i diket, ett så djupt dike så man kom knappt upp ur bilen. Han hade precis beklagat sig över våra bilar som alltid har någon irriterande defekt, den här gången var vindrutetorkarna lösa och spolarvätskan frusen. Efter högljudd diskussion i bilen bestämmer vi oss, nej vi vänder hem. Erik stannar bilen, och helt plötsligt känner vi hur vi sakta sakta tippar...


Det  blev bondehjälp med uppdragning, men det var inget lätt dike att komma ur!

Halvvägs framme

Planet? Två timmar sen avgång.
Landningen? Fin och mjuk, men nu var vi tre timmar sena.
Chauffören? fast i trafiken pga snöovädret igår, ingen bil rör sig i kön på motorvägen. han blev ca 5 timmar sen.
Hemresan från flygplatsen? Blev ingen, somnade i bilen, två timmar senare vaknar jag och vi är kvar på samma ställe ungefär som jag somnade på. Vi inser att idag är ingen färddag i Peking helt enkelt, snön är där som ett stort hinder och det är ingen svensk plogning, sandning och dubbdäckade bilar vi ser runt om oss.



Ligger nu på hotellrum och ska försöka sova och gå upp tidigt imorgon för att ta mig hemåt. Har ätit fisk och choklad och har internet, det känns ok.


RSS 2.0